2013. augusztus 19., hétfő

Tesco avagy az angol zsidó multi

A mai napi jogtalan vagyonőri intézkedést szeretném leírni amit a Tesco áruházban éltem át.
21 10-kor bementem az itteni Tescoba hogy vegyek egy biciklilámpát ami nem volt így gondoltam veszek egy zseblámpát hogy mégis látható legyek elkerülve ezzel esetleges rendőrségi igazoltatást.
Találtam is ami 339ft-ra volt kiirva a kasszánál ez már 799 lett így mondtam a hölgynek hogy ennyiért nem kérném aki flegma hangnemben közölte vigyem vissza ahonnan vettem.
Ekkor jött velem egy eladó hölgy és mögöttünk több biztonsági őr.
Visszavittük kerestünk egy olcsóbbat, a hölgy és a távolban több vagyonőr elkisért, majd az önkiszolgáló gépbe beütöttem, kifizettem.
Az önkiszolgáló automatát elhagyva ott termett egy biztonsági a sok közül majd közölte azonnal pakoljam ki a zsebeimet, méltatlankodva közöltem hogy ehhez ebben a formában nincs joga.
Elmondtam hogyan is lenne ez lehetséges (szakmabeli vagyok sajnos), ekkor beljebb mentünk kb 10 métert ahol az ügyfélszolgálattal szemben egy kis asztal várt majd lenéző, mocskolódó, flegma hangnemben közölte pakoljam ki a zsebemet, közben kb 30 ember látta ezt az eladók és az ekkorra megtöbbszöröződött őrök.
A zsebem tartalma: cigi öngyújtóval, telefon, pénz, ill. a kezemben a megvásárolt lámpa blokkal.
Miután kipakoltam közölte a bélést is húzzam ki, kihúztam üres volt, majd közölte a gázspray tokját is nyissam ki.
Megtettem.
Nem volt nálam semmi.
Elpakoltam, majd az ügyfélszolgálati pultnál helyet foglaló Vásárlók könyvét leemeltem, kinyitottam ekkor 6 biztonsági őr és a vezetőjük állak felettem.
Közölték minek írok bele csak a tollat koptatom, ez szerintük így szabályos és amúgyis miért fáj ez nekem.
(gondolom azért amiért kb 30 ember előtt megaláztak jogtalanul)
Majd megpróbáltak lebeszélni a panaszkönyvi beírásról, de én nem tágítottam.
A beírás megtörtént közben az áruház biztonsági szolgálat vezetője folyamatosan flegma, lenéző hangnemben alázó szavakat használva beszélt hozzám.
A beírás nehezen is de sikerült a saját példányomat megkaptam ezt is csak nehezen majd szintén flegma hangsúllyal köszöntek el, elnézést sem kérve.
Azt márcsak nagyon halkan jegyzem meg hogy a személyi szabadság legkisebb korlátozása is több éves letöltendő börtönbüntetéssel jár.