2013. január 21., hétfő

Szív és az ész te döntsd el merre mész...

Valamikor a Piramis énekelte és nagy sikert aratott az őszintén akarok élni című számával.
Próbálom ezt a szemem előtt tartva mindennapomat úgy élni hogy az olyan legyen amilyennek valójában lennie kell...
Persze mint minden ember én is óhatatlanul elkövetek és elkövettem kisebb nagyobb hibákat csak sokakkal ellentétben én nem szánt szándékkal teszek dolgokat...

"Jött egy furcsa érzés, vaderővel elkapott" ez eddig is jól tudható volt hogy más életével kapcsolatban könnyebben ad tanácsot az ember, könnyebben mondja meg mi a jó és mi a rossz, saját életében valószínűleg azért nem mert ott nem állhat úgy mint egy kívülálló, nem lát bele úgy és sok helyzetben nem az eszét használja az ember csak az érzéseit, megérzéseit.

Bár sok ember anélkül hogy tudná tehát szánt szándékkal megtanulta hogy hogyan is legyen kívülálló és hogyan szemlélje kívülről az életét, valószínű ez egy ilyen tudatalatti cselekvés, de ami biztos nem mindenképp ezekből kerülnek ki a milliárdosok (mondhatjuk úgyis hogy sikeres emberek) de mindenképp innen kerülnek ki a boldog emberek.

Mindenkinél eljön legyen az lelkiekben akármilyen ember is az a pont amikor bizony a szív és az ész harcol egymással, végül egyikük győz és hoz egy döntést ami mindenre kihat ha olyan mértékű ez a döntés.

A csak pénz orientált emberek majd mindegyike legyőzi szívét és csak az eszére hallgat ők az a társadalmi réteg akik anyagiakban sikeresek lesznek de javarészt boldogtalanok.

Az érem másik oldala amikor csak a szívükre hallgatnak ők és jómagam is az a réteg akiket milliónyian becsaphatnak, anyagiakban nem lesznek sikeresek de pont a szívüknek a nagy szívüknek köszönhetően lesznek boldogok.

És persze mint mindennek itt is van egy harmadik mondjuk úgy köztes réteg akik hol az egyikre hol pedig a másikra hallgatnak.
Ők anyagi és lelki harmónia szempontjából egy érdekes egyveleg mert ezeknek az embereknek boldog harmonikus érzésekben gazdag élete csak kis százalékban lesz de pont a szív és az ész harca miatt pénzügyileg sem lesznek sikeresek. Tehát ha úgy tetszik 2 tűz közé kerülnek és e kettő között örlődnek.

Aztán a réteg akik viszonylag átlagosan gondolkoznak az élet szinte minden terén, átlagosan az anyagiakról, átlagosan az életről, átlagosan a létről, átlagosan a családról, a jövőről, a mindennapokról, a politikáról, célokról és minden egyébről ami őket érinti. Igen ők az a réteg akik viszonylag nyugodtan élik le életüket családban, békességben, szeretetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése